Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Οι εγκέφαλοι, οι ανεγκέφαλοι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας


Η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου χαρακτηρίζεται απο την δράση των εγκεφάλων μέσω των ανεγκέφαλων. Οι πρώτοι υποκινούν τους δεύτερους σε δράση που προκαλεί απο προσωπικό πόνο και οδύνη μέχρι εθνική τραγωδία.
Όταν οι ανεγκέφαλοι δρουν, συγκεντρώνουν, για λίγες ώρες το πολύ λιγες μέρες, την αντίδραση των πάντων. Πιό έντονοι στις επικρίσεις συνήθως είναι οι εγκέφαλοι που κατα κανόνα είναι επώνυμοι παράγοντες.
Το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο εξυβρίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χαρακτηριστικό. Οι εγκέφαλοι καταδίκασαν τους ανεγκέφαλους και δήλωσαν πως παρεισέφρησαν στην εκδήλωση και ότι τάχατες οι εκδηλώσεις των ανεγκέφαλων δέν τους εκφράζουν.
Αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες. Οι πιό διάσημοι εγκέφαλοι έγιναν διευθυντές, υπουργοί, ακόμη και προέδροι της Δημοκρατίας. Πλατείες, δρόμοι, δημόσια κτίρια φέρουν το όνομα τους. Είναι γι’ αυτό που διχοτομήθηκε η Κύπρος. Δυστυχώς, αγαπητέ Δημήτρη, η δράση των εγκέφαλων αυξάνεται. Υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά μπορεί να το αντιληφθούμε και απο την δράση των ανεγκέφαλων. Στο κοντινό παρελθόν, την περίοδο της κρατικής παραπλάνησης και σύγχυσης, ξέσκιζαν τα λάστιχα των Τουρκοκυπρίων και έβριζαν όσους αγωνίζονταν για επανένωση της πατρίδας μας. Τώρα βρίζουν εσένα ίσως γιατί αντελήφθησαν πως και εσύ θέλεις και αγωνίζεσαι για λύση.
Είναι γι’ αυτό που αγαπητέ Δημήτρη, πρόεδρε της Δημοκρατίας, είναι καλύτερα να ασχοληθείς περισσότερο με τους εγκέφαλους και λιγότερο με τους ανεγκέφαλους.



Με κάθε εκτίμηση

Γεώργιος Μ. Ολύμπιος

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

20 Ιουλίου 2009 – 35 χρόνια μετά Τα ΜΜΕ μου μέσα πλέον!


Γεννήθηκα αυτή την καταραμένη χρονιά του διδύμου εγκλήματος και από τον καιρό που θυμάμαι να καταλαβαίνω τον κόσμο γύρο μου ακούω σε κάθε επέτειο της ίδιες μαλακίες.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν είτε οι μουσικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι είναι παντελώς ανίκανοι είτε υπηρετούν την προπαγάνδα της καλλιέργειας μίσους και φόβου.
Κύριοι, πέραν του ‘Τραγουδώ για την άμυνα, τραγουδώ για την Κύπρο – Νταλάρα’ έγραψαν και πολλοί άλλοι Κύπριοι κιόλας δημιουργοί υπέροχα πράγματα οι όποιοι δεν μιλούν με θυμό και μίσος αλλά με αγάπη μιλούν για ειρήνη και επανένωση.
Όλοι αυτοί έχουν όνομα και επίθετο…
Κούλλης Θεοδώρου, Αδάμος Κατσαντώνης, Mike Hajimike κ.α.
Κύριοι των ΜΜΕ σας καθιστώ συνυπεύθυνους της διχόνιας μέσα από το τόσο δυνατό εργαλείο που κατέχεται και διαχειρίζεστε.
Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα…

Μιχάλης Γ. Ολύμπιος.