Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο πρόεδρος Χριστόφιας και το οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μοιάζει με κάποιο που δηλώνει ότι πρόθεση του είναι να κτίσει ένα οικοδόμημα που:


- Να είναι ψηλών προδιαγραφών για να ικανοποιά τις ανάγκες των διάφορων ενοίκων του.

- Να αντέχει σε σεισμούς.

- Να αντέχει στον χρόνο.

Για ένα τέτοιο έργο, το πιο βασικό συστατικό είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα, με κύρια συστατικά, το τσιμέντο, τον σίδηρο και αδρανή υλικά (άμμος και χαλίκια). Γι’ αυτήν την δουλειά, τα καλούπια είναι απαραίτητα. Αν υποθέσουμε πως τα καλούπια τα προσφέρει ο πρόεδρος τα υπόλοιπα υλικά καλούνται να προσφέρουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Πιστά στην παράδοση και εχθρικά στις νέες τεχνολογίες, επιμένουν στο χώμα και στα άχυρα. Το αποτέλεσμα είναι τα πλυνθάρκα. Βέβαια με την αποχώρηση της ΕΔΕΚ, που πρόσφερε τα άχυρα, ακόμα και τα καλής ποιότητας (συνοχής) πλυνθάρκα είναι αδύνατο να κατασκευαστούν.

Πρόεδρε πρέπει να αποφασίσεις. Αν θέλεις ένα γερό οικοδόμημα με οπλισμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αλλάξεις προμηθευτές και συνεργάτες. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Γεώργιος Ολύμπιος

17 σχόλια:

  1. Πολλά σωστά κύριε Κόκο!

    Προχτές ο Περδίκης, για να δικαιολογήσει τον Ομήρου και τους λοιπούς της συγκυβέρνησης, είπε ότι ο Χριστόφιας,έπαψε να ακούει τη φωνή του λαού!!!Ησιεν δίκαιο.
    Μακάρι να την άκουε!Αν την άκουε ήταν να ακούσει τζαι την παρατεταμένη αγωνία τόσων ε/κ τζαι τ/κ που του φωνάζουν που το 2003 να σταματήσει να εν η θλιμμένη πριγκίπισσα του Κυπριακού,που καρτερά μιαν ζωή τον πρίγκιπα ΤασσοΜαριοΓιαννάκη να της νέψει ήνταμπου να κάμει τζαι ήνταμπου να πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polla kalo ontws!! to problima einai oti o kosmos arhise na barietai kai den tha sunexisei na suneisferei sto oikodomima..polu fovame oute na to episkeptetai den tha thelei.. opote mesa stous neous promitheutes as frontisei na perilabei kai ti foni tou laou giati alliws tha meinei monos tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα το "τσιμεντωμα" περιμένουμε κε Κόκο??

    θα αργήσουμε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρά ο κόσμος χτίζει ξύλενα. Όποτε θέλει χαλά τα τζιαι χτίζει πάρακατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Ολύμπιε,

    Επειδή ασχολήθηκα ένα διάστημα με την κτιστιτζιήν, το κείμενο σας από γνωστικής άποψης έχει πολλά κενά, γι’ αυτό και η προσέγγιση σου είναι αδόκιμη και μπορώ να πω και ατυχής!
    Ας πούμεν καμμιά βαρέλλα μεταφοράς σκυροδέματος [μπετόν] ΔΕΝ γράφει πάνω “Οπλισμένο σκυρόδεμα”, ενώ τα πλιθθάρκα θεωρούνται από τους ειδικούς ότι έχουν καλές αντισεισμικές ιδιότητες! Άσε που ο σχολιογραφος Παύλος με την αναφορά του στα ξύλενα σπίτια δίνει μια άλλη διάσταση στο ζήτημα! Και το ξύλο αντέχει το χρόνο ... Ως γνωστό μέρος της Βενετίας εδράζεται πάνω σε πασσάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανευ,
    έχω το ελάττωμα να σέβουμαι παραπάνω τες αποψεις των άλλων παρά τες δικές μου, γιατί εμεγάλωσα σε αριστερή οικογένεια τζαι έμαθα με το λαϊκό τρόπο, ότι ο κοινωνικός θάνατος εν παραπάνω που τον προσωπικό θάνατο, της ζωής τζαι της συνείδησης.
    Παρόλα αυτά...τζαι να προσκυνήσω αν θέλεις την άποψη σου εν έχω πρόβλημα,αλλά...η Βενετία βουλιάζει!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζαι να πω τζαι κάτι άλλο τζαι κανεί για την ώρα άνευ...εψες ήμουν σε μιαν συγκέντρωση,λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης, στελεχών του Π.Γ της ΕΔΕΚ. Το τι περιπαίξιμο έππεσε που τα μικρόφωνα για τον Χριστόφια εν θέλεις να το ξέρεις....Το πληθάρενο της γιαγιάς μου ήσιε σhιο τζαι πομιλόρκα του βαρωσιού τζαι τραουθκια δικά μας. Έλεος τωρά να λαλούμεν τη ξεφτίλα του πληθαρκού του λυσαρομήρου πάσαλο!πουλούν τζαι το βρατζιν της μάνας τους για να εν κάτι! όπως το ανέκδοτο:εν μαγεία που το τίποτε να παράγεις νούμερο!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η Βενετία βουλιαζει και βρωμεί!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Disdaimona,
    Ειλικρινά ΔΕΝ κατάλαβα την επιθετικότητα που διαχέει το κείμενο ΣΟΥ!
    Όπως είπα και στην προηγούμενη παρέμβαση μου, οι τοποθετήσεις μου ήταν καθαρά γνωστικού, ή γνωσιολογικού ή πληροφοριακού ή ενημερωτικού περιεχομένου [λέξεις πολλές πέρκι τζιαι γινώ κατανοητός] ... Έχω την ταπεινή άποψη ότι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν οι εξειδικευμένες οικοδομικές λέξεις [τα οικοδομικά υλικά όπως σκυρόδεμα, πλυθθάρκα ...], ΔΕΝ αποδίδουν σωστά αυτό που ήθελε να πει ο blogοδεσπότης. Και ΔΕΝ νομίζω να αποτελεί ασέβεια το να κρίνουμε ένα κείμενο που τίθεται σε δημόσια θέα και ανάγνωση.
    Και ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ή άφησα να νοηθεί ότι ο Όμηρου είναι πάσσαλος! [Τούτο έλειπεν ...] Μάλλον κάπου παρανόησες [ίσως από κεκτημένη ταχύτητα] τα όσα έγραψα... [Εγώ πάντως που επίσης εμεγάλωσα σε Αριστερή οικογένεια – όχι μακριά που το Βαρώσι - ΔΕΝ τον εχαρακτήρισα – τον Ομήρου - όσο κι αν διαφωνώ μαζί του] ...
    Και ΔΕΝ παραξενεύομαι για το περιπαίξιμο από πλευράς ΕΔΕΚκιτών για τον Χριστόφια [στην συγκεντρωση που παρευρέθηκες] ... Αναμενόμενο είναι! Είναι και τρόπος αυτοπροστασίας του πολιτικού και κομματικού τους χώρου [μικρομάγαζου] και δικαιολόγησης των τοποθετήσεων και αποφάσεων τους αλλά και γενικότερα της πολιτικής τους ύπαρξης ...
    Τέλος, ΔΕΝ ΣΟΥ ζήτησα να προσκυνήσεις την όποια άποψη μου ... Ούτε καν να την ασπαστείς!

    ***************
    Rose,
    Η Βενετία όντως βουλιάζει [η στάθμη του νερού ανεβαίνει και λόγω πλημμυρίδας] αλλά πιο πολύ ΒΡΩΜΑΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανευ
    το βρωμεί το έχω συναξει από τη Λεμεσό ίσως στο χωρκό σου να το καταλαβαινετε ως "εισαι χτιτζιό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το "εισαι" μην το παρεις προσωπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανευ,
    από τα κείμενα που ανεβάζεις στο προσωπικό σου blog, είναι εμφανές ότι είσαι ένας σοβαρός,μελετημένος,έξυπνος τζαι τίμιος άνθρωπος.Θέλεις να πιστέψω,ότι διαβάζοντας το κείμενο του κ.Κόκου εκατάλαβες ότι ήθελε να μας πει για την κτιστιτζιή;Τον "άδειασες" κανονικά ως προς το νόημα του κειμένου του.
    Η επιθετικότητα,που δεν ήταν επιθετικότητα (επαναλαμβάνω ότι σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο, γι αυτό εξάλλου έχω τα κείμενα σου φάτσα κάρτα μέσα στο δικό μου blog)να την δεις σαν ΑΠΟΓΝΩΣΗ.Ναι περιπαίζουν μας!Εν εν αποδεκτό πλέον εκ μέρους του Προέδρου ή των στελεχών του ΑΚΕΛ ή της εξωβουλευτικής αριστεράς να μεν απαντά ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε αυτον τον εξευτελισμό.
    Και πρέπει και η αριστερά να αντιληφθεί τον θυμό του κόσμου.Ένεν αποδεκτό ούτε τζαι που μισόν αριστερό πλέον η εξεύρεση δικαιολογιών επί του θέματος.
    Το σχόλιο σου ήταν άστοχο και εύλογα ο καθένας μπορούσε να υποθέσει ότι "έκαμνε πλάτες" σε τζείνους που φτύνουν την αριστερά που την μέρα που επλαστήκαν στην πολιτική.
    Τζαι κατά την αποψη μου ήταν τζαι αγενές να χρησιμοποιήσεις κάποιες γνωσεις τεχνικές για να αδείασεις ΤΟ ΠΟΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΗΜΑ του κειμένου του κ.Κόκου.
    Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω ότι δεν τίθεται θέμα έλλειψης σεβασμού προς το πρόσωπο σου. Το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Rose,
    Στο χωρκό μου λαλούμεν τζιαι το “είσαι χτιτζιό”, καθώς επίσης τζιαι το “είσαι φτώμαν λέshιν” [από το τουρκικό leş, που σημαίνει πτώμα] ... Ή μπορεί να γινόμαστε και πιο συγκεκριμένοι και να λεμε και το “βρωμείς κουελλιές” ή “shοιρκές” [αναλόγως] ...

    **************
    Disdaimona,
    Εκάλυψες ΜΕ! [Τα περί “αδειασμάτων” ίσως τα κουβεντιάσουμε κάποια άλλη φορά …
    Thanks πάντως!
    Μια απορία όμως: Τ’ όνομα του διαχειριστή αυτού του Blog είναι Κόκος ή Μιχάλης ; Όχι πως έχει σημασία αλλά αλλιώς αναφέρεται στο profile κι αλλιώς τον προσφωνείτε ΕΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. o diaheiristis einai o Michalis o opoios anevazei keimena dika tou, tou patera tou (Georgiou/Kokou), filwn tou i kapoia pou theorei axia suzitisis.
    Oson afora to htisimo egw ekatalava ti thelei na pei o k.Kokos opote orthes i lathos oi metafores, to noima efkike!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ναντια τωρα μας ΄λες οτι ο τουρκος προεδρος της κυπρου ακουει τους αλλους τζε καμνει στο κυπριακον!μα ηντα κομμουνιστικες σπουδες εκαμεν σιορ μουχτυ?ενας γαρος ενει οπως τζε οι αλλοι κηφηνες.ετασσε παξιμαδκια τζε εδωκε τε.αλλα στους εισβολεις.δουλειες φαγια μουχτι σκολεια επιδοματα.σπιτια.εμεινε να μας δωκει εμας.για αυτο καθαρισε τις ναρκες τζε κλεινει στρατοπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
    ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή