Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης … το Χρυσαυγήτικο παραλήρημα συνεχίζεται

Αλληλεγγύη στη Θ. Δραγώνα από τον ΣΥΡΙΖΑ-κριτική από τον Μ. Θεοδωράκη

By Kat_Kontini

Created 14/01/2010 - 20:22


Την αλληλεγγύη τους στην Ειδική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάλεια Δραγώνα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Το βιβλίο σας ευνουχίζει την εθνική μας υπερηφάνεια» υποστηρίζει σε επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης.

«Οι επιθέσεις εναντίον της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτού, Θάλειας Δραγώνα, από ποικιλώνυμους ακροδεξιούς κύκλους έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής διαφωνίας. Αντί της ευθείας, και θεμιτής, κριτικής σε πολιτικές απόψεις, αποφάσεις και σχεδιασμούς, επιχειρείται η προσωπική σπίλωση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συμμετοχή βουλευτών στην προσπάθεια σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης της, σημειώνοντας ότι «αποπνέει σκοταδισμό και εκθέτει το Κοινοβούλιο».

«Με την επίθεση κατά της κ. Δραγώνα οι κύκλοι της ακροδεξιάς θέλουν να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις προσπάθειες να αναγνωριστούν και να γίνουν σεβαστές σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανόμενης και της εκπαίδευσης, η γλώσσα και οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μεταναστών. Πρόκειται για τα ίδια δικαιώματα που διεκδίκησαν με πείσμα και σημαντικούς αγώνες οι Έλληνες μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες στις χώρες υποδοχής», προστίθετα ιστην ανακοίνωση.

Τη δήλωση αλληλεγγύης υπογράφουν οι βουλευτές: Αλέξης Τσίπρας, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Φώτης Κουβέλης, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θανάσης Λεβέντης, Βασίλης Μουλόπουλος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

«Το βιβλίο σας ευνουχίζει την εθνική μας υπερηφάνεια»

«Σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είν' η πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε οτιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων (…). Στην ιατρική επιστήμη αυτό που κάνετε ονομάζεται ευνουχισμός» αναφέρει σε δημόσια επιστολή του προς την Θάλεια Δραγώνα ο Μίκης Θεοδωράκης σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

«Αν όλοι που πήραν τα όπλα για την πατρίδα είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το "επιστημονικώς ορθόν", θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς, που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας», προσθέτει.

Η κ. Δραγώνα, είχε ζητήσει δημόσια στήριξη από τον Μίκη Θεοδωράκη για τη «συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της». ην επομένη της Πρωτοχρονιάς τού έστειλε τα βιβλία της και πρόσφατες συνεντεύξεις της μαζί με ένα γράμμα για να του παραπονεθεί για τα «πολύ απαξιωτικά σχόλια» που περιείχε σε βάρος της επιστολή του μουσικοσυνθέτη προς το φίλο του ηθοποιό Στέφανο Ληναίο. Ωστόσο, ο Μ. Θεοδωράκης δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις της κ. Δραγώνα.

«Για τη «γνήσια και μοναδική Αριστερά» της εθνικής αντίστασης οι λέξεις "έθνος" και "πατρίδα" ήταν δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χθες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες "διανοουμένων", που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις "ιδέες" και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας», αναφέρει στην επιστολή του ο Μ. Θεοδωράκης.

Προχθές η κ. Δραγώνα «εισήγαγε» το θέμα της στη Βουλή, αποστέλλοντας τα βιβλία της σε όλους τους βουλευτές. Σχολιάζοντας την «ευρεία στήριξή της» από τα ΜΜΕ, ο Μ. Θεοδωράκης τής γράφει: «Οι συνεντεύξεις σας και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με τη φίμωση των αντίθετων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ, αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και το συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του Καρατζαφέρη, βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς» (…). Γνωρίζετε κυρία Δραγώνα», συνεχίζει η επιστολή του Μ. Θεοδωράκη, «ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, όπως γνωρίζετε ότι θα σας ήταν λίγο δύσκολο να με βαφτίσετε κι εμένα… ακροδεξιό. Προς το παρόν, μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να με φιμώσετε. Ομως, σ' αυτό είμαι συνηθισμένος και μάλιστα θα σας έλεγα ότι όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επιχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και τη μουσική μου είχαν… κακά γεράματα…».


 

Και τώρα εγώ πραγματικά ερωτώ τι διαφέρει αυτός ο κύριος από τους φασίστες που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους;

Σε τι διαφέρει ο θρασύτατος και απειλητικός του λόγος από τις ιστοσελίδες της 'Χρυσής Αυγής', του 'ΕΛΑΜ', της 'Πρώτης Γραμμής' και των λοιπών σημερινών του συνοδοιπόρων;

Μήπως τελικά ο Mickey Mouse όπως προφητικά τον απεκάλεσε το 80' ο Σιδηρόπουλος υποφέρει από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης – έχει δηλαδή αγαπήσει τον βασανιστή του και έγινε σαν αυτόν;

Και ποια αριστερά έχει λάβαρο το 'έθνος';

Μόνο εσύ ρε Μίκη έχεις το 'manual' της αριστερής διανόησης;

26 σχόλια:

  1. συμφωνώ...δυστυχώς η ρητορική του θεοδωράκη όσο περνάει ο καιρός χάνει συνεχώς τους σκεπτόμενους οπαδούς της.έχει γίνει ορμητική, άτεγκτη σαν από καθέθρας αυθεντία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η θλίψη μου είναι όχι μεγάλη αλλά απέραντη για την κατάντια του θεοδωράκη.. δεν έχω λόγια να εκφράσω τα αισθήματα μου.. τελικά ο φασισμός είναι παντού ακόμη και μέσα στο σπίτι μας.. η φράση του Max Weber '.. we live in a moraly irrational world.. είναι τόσο τραγικά επίκαιρη.. χριστ. καλλίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γκρουπούσκουλα τι είναι;
    Το τελευταίο με τα κακά γεράματα είναι απειλή; Θα τελειώσει δηλαδή η Δραγώνα τις μέρες της στη φυλακή σαν τους πρώην δικτάτορες, ενώ μέχρι τότε ο Μίκης θα ανακυρηχθεί ο 13ος Θεός του Ολύμπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το γκρουπούσκουλα αναφέρεται στες διάφορες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τζιαι του αντι-εξουσιαστικού χώρου.
    έφαεν τζιαι τον Σαββόπουλο ο Μικη Μάους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι εμπαθής με τον Θεοδωράκη, απλά από τα πέντε μου χρόνια μέχρι και το σχέδιο ΑΝΑΝ ο Μίκης ήταν φάρος λαμπρός στην ζωή μου και συνοδηγός για πολλές θεωρήσεις και αποφάσεις μου.
    Ο Μίκης με μεγάλωσε, με άνδρωσε μέσα από την μουσική και την γενικότερη πολιτικοκοινωνική του persona, κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί η μέρα ξεκινούσε με τις μελωδίες του Μίκη…
    Εν ολίγοις αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ευνουχισμός της εθνικής υπερηφάνειας"! Το παράδοξο είναι ότι ενώ η "εθνική" αυτή περηφάνεια είναι προφανώς γένους θυλυκού, ο ευνουχισμός αποδίδεται σε αυτούς που έχουν τσουτσούνι. Επομένως αν η εθνική υπερηφάνεια του Μίκυ Μάους έχει τσουτσούνι, τότε είναι μάλλον τραβεστί και καλά θα κάνει να εγχειριστεί επιτέλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσαυγίτης ο Μίκης Θεοδωράκης!
    Το ακούσαμε και αυτό!!!!!!!!!!!
    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις και εμάς ρε Ολύμπιε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μιχάλη. Συμφωνώ με όσα γράφεις.
    Πως εκατάντησε έτσι ο Μίκης... Δυστυχώς όσα πρόσφερε με τη μουσική του (και όχι μόνο) τα καταστρέφει τα τελευταία χρόνια με τις (τουλάχιστον) εξωφρενικές του δηλώσεις. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης Χρυσαυγίτης;

    http://antiparakmi.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρακτηρίζοντας τον Μίκη Χρυσαυγίτη δεν εννοώ ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως βεβαία όταν χαρακτηρίσω κάποιον μαλάκα δεν εννοώ ότι αυνανίζεται αγαπητέ ‘Δαίμων’ και ‘ΑΝΤΙπαρακμή’

    Μαλάκα μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιον που λέει, γράφει η κάνει μαλακίες.

    Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να χαρακτηρίσεις Χρυσαυγίτη κάποιον που λέει, γράφει η κάνει μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον Θεοδωράκη:
    http://antiparakmi.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος μιλά για ελληνισμό είναι...φασίστας!!!!!


    ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ!!!

    Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ...."ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ" ΚΑΙ "ΦΑΣΙΣΤΑΣ"!!!ΝΑΙ, ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

    Πολύ εύκολο τον έχουν τον χαρακτηρισμό "φασίστας" αυτά τα "προοδευτικά" και"ανοιχτόμυαλα" "διανοούμενα" παιδάκια. ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ.

    Όταν ο Θεοδωράκης έλυωνε στο Μακρονήσι και στην Ικαριά, δε θα φανταζόταν ποτέ ότι η ανθρώπινη βλακεία θα έφτανε σε αυτό το ποταπό επίπεδο, να αποκαλεί έναν ισόβιο αγωνιστή, "φασίστα".

    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    Η εξίσωση του τύπου: η Χρυσή αυγή μιλά για ελληνισμό, ο Μίκης μιλά για ελληνισμό, ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ο Μίκης είναι Χρυσαυγίτης, δεν απέχει από το λογικό σφάλμα που ανέδειξε ο Σωκράτης:Το καναρίνι είναι κίτρινο, το λεμόνι είναι κίτρινο, ΣΥΝΕΠΩΣ το καναρίνι είναι λεμόνι.

    Ο παραλογισμός αυτός είναι τόσο γελοίος, όσο γελοίος και παράλογος είναι ο κ. Ολύμπιος που χρησιμοποιεί αυτή τη διαστρεβλωτική "λογική".

    Μίκη, η φωνή σου, τα γραφτά σου, η μουσική σου, οι αγώνες σου, δε μειώνονται από καμιά Δραγώνα, από κανέναν Ολύμπιο. Αυτοί ήλθαν και θα παρέλθουν. Εσύ και το έργο σου θα μείνεις και θα καθοδηγείς.

    http://antiparakmi.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν η στάση του Μίκη στο ΑΝΑΝ σε έκανε να σταματήσεις να ακούεις την μουσική του, εύχομαι ειλικρινά ο Θεός να σε ελεήσει...

    Ρε πως τολμάς εσύ, ένας ηχολήπτης, να χαρακτηρίζεις τον Μίκη φασίστα, επειδή απλά έχει την αντίθετη άποψη απο σένα;;; Όσοι διαφωνούν μαζί σου είναι φασίστες; Έτσι σας έμαθαν στην ΕΔΟΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπα!! Φτιξατε και ομαδα επαγρυπνησης???
    Και δε μας λετε.δικο σας ηταν το παλλουκαρι με τον κασμηρι που πλακωσεν το παιδι??Εκεινο το αλλο που μοιραζε φυλλαδια στην συναυλια του Τουρκου??Και η αστυνομια σας κανει πως δεν ξερει να εγινε κατι τετοιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι κρίμα να δίνει ο Θεός στόμα, λαλιά και εγκέφαλο στο πλάσμα του και να μην τα χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει αλλά για να προωθήσει τα πιο ζωώδη του ένστικτα.
    Ο λόγος θέλει αντίλογο, με συνέπεια το διάλογο. Το πιο ευγενές προνόμιο του ανθρώπου. Με το να υποβιβάζετε τους εαυτούς σας σε νεάντερθαλ, τώρα τι να πω, κρίμα και ντροπή.
    Υ.Γ. Το «φτύσετε» είναι η πιο πολιτισμένη εκδοχή του «δέρετε»;! Άψογος μυστικός κώδικας, εν το εκατάλαβε κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O MIKHS EINAI E N A Σ ΚΑΙ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ.
    Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ.
    ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.
    ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΟΡΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΟΥΣΤ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρυσαυγίτης;;;!!!...Έχεται καταντήσει οι καλύτεροι θιασώτες αυτών που τάχαμου κατηγορείται. Εν ολίγοις ακραιφνής φασίστες. Και σαν τέτοιοι θα αντιμετωπιστείται.
    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστηχώς ο Μίκης ζει για να βλέπει την κατάντια μερικών ανθελλήνων όπως εσύ και κάποιοι άλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μιχάλη ο Παναγιώτης είμαι..εσύ ξέρεις ποιός. Ρε Μιχάλη τι λες για τον Θεοδωράκη;..έλα στα σύγκαλα σου. Ποιός μπορεί να μην λάβει υπ όψιν και να προβληματιστεί με το παρακάτω κείμενο:

    Για τη «γνήσια και μοναδική Αριστερά» της εθνικής αντίστασης οι λέξεις "έθνος" και "πατρίδα" ήταν δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χθες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες "διανοουμένων", που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις "ιδέες" και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας."

    Δηλ. η "επίσημη" αριστερά πλέον δεν μπορεί να δεχθεί την αντίθετη άποψη, τον διάλογο; Όποιος διαφωνεί μαζί μας πρέπει να καεί στην πυρά;

    O Θεοδωράκης έχει ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ το δικαίωμα να μιλά ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑ σαν εκπρόσωπος μιας Γενιάς(.. η οποία μάλιστα έχει κερδίσει το δικαίωμα αυτό και για εμάς! και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και το έχουμε συζητήσει πολλές φορές), η οποία πέρασε την ζωή της στις εξορίες και τις φυλακές! Ποιοι είμαστε εμείς που μπορούμε να "υποδείξουμε" στον Μίκη και σ αυτή την γενιά το "πολιτικώς ορθόν"; Και μάλιστα όταν έχουμε την εντύπωση ότι η "ηλεκτρονική δημοκρατία", μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε με τρόπο απαξιωτικό' λέω για τον οποιοδήποτε, πόσον μάλλον για τον Θεοδωράκη.

    Η διεκδίκηση της ειρήνης και των κοινωνικών αγώνων, δεν σημαίνει και αυτόματα ότι αποκτούμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την "δική
    μας" καταγωγή, κληρονομιά, διανόηση και να την κατατάσσουμε σε αυτό που αποκαλούμε με αποστροφή, Φασισμός η εθνικισμός.

    Ειδικά εδώ στην Κύπρο, που κάποιοι λεγόμενοι αριστεροί"διανοούμενοι" ντρέπονται να παραδεχτούν ότι μιλούν ελληνικά αλλά ταυτόχρονα "πηθικίζουν"σε μισο-κυπριακή διάλεκτο(γιατί φυσικά ούτε αυτήν την γνωρίζουν) μαζί με πολλές αγγλικούρες! Κι αυτό όταν με περηφάνια μας αποκαλύπτουν με υπεροψία ότι φοίτησαν στα "Εnglish schools" και μετά σε
    κάποιο English University..

    Που μας έχουν καταντήσει, ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες "διανοουμένων"...

    Ξέρεις που να με βρείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο καθένας με ένα πληκτρολόγιο γράφει ότι θέλει τελικά.

    Το τι έδωσε ο Θοδωράκης στην ανθρωπότητα εσείς 1000 ζωές να εζούσατε εν θα τα εκαταφέρνατε να το κάμετε.

    Εν ελεεινό να γράφεις με έτσι μενος τζιαι σωβινισμό για το τι λαλεί ένας άθρωπος με έτσι έργο τη στιγμή που εν ξεκάθαρο ότι τα γηρατειά επηρεάσαν την σκέψη του, τζιαι φυσικά την υγεία του.

    Εν ελεεινό.

    Τζιαι έτσι σοβαρά, άρθρα όπως τα δικά σου εν αρκετά για να κάμουν αθρώπους που εν ασχολούνται με τα πολιτικά να γίνουν οπαδοί της Χρυσής Αυγής τζιαι άλλων τέθκειων ομάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ ΡΕ

    ΠΗΓΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑΧΑ "ΔΙΚΟΣ" ΣΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ!!!

    ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και ναι ρε

    οι Χρυσαυγιτες ειναι οι μονοι που ενεργουν και στεκονται ασπιδα στους γνησιους Ελληνες απο αυτα που γινονται καθημερινα στην Ελλαδα
    Εστω αν ειναι ακραιοι, εστω το ενα εστω το αλλο

    Απλα δειτε αυτο το βιντεο απο ενα αγανακτισμενο πολιτη απο τα γεγονοτα στην Πατρα. Οι δημοσιογραφοι αντι να ασχολειθουν με τα επεισοδια των αναρχικων, βρηκαν ευκαιρια να αρχισουν τα γνωστα περι Χρυσης Αυγης. Ο κατοικος της Πατρας τον αποστομωνει ομως

    http://www.youtube.com/watch?v=X0IncVFEgz8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Μιχάλη Ολύμπιος είναι ντροπή και όνειδος να μιλάνε περί Χρυσής Αυγής και Θεοδωράκης
    Ότι και να λέει ο Μίκυς ήταν είναι και παραμένει ένα σύμβολο αντίστασης ενάντια στην παγκοσμιοποιήση και στα τσιράκια του Κεφαλαίου.
    Ο Μίκυς δεν είναι Εθνικιστής αλλά ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ καμία σχέση το ένα με το άλλο...
    Δεν έχει μιλήσει ΠΟΤΕ για ανωτερότητα της Φύλης και άλλες τέτοιες πίπες της νεναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
    Είναι ντροπή και όνειδος Μιχάλη να λές τον Μίκυ Φασίστα και οπαδός του Νεοναζισμού...
    Αλλά βέβαια σε μια αλλοτροιωμένη κοινωνία αλλοτροιωμένες σκέψεις θα βγούνε...

    ΥΓ
    Σου αφιερώνω το παρακάτω άσμα
    http://www.youtube.com/watch?v=E7QX10i9b5M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΒΛΑΜΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Η ΜΑΝΑ!! ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΟΠΑΝΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή